Tojang Taekwondo Klubb

Vi er en ny idrettsklubb som driver med Taekwondo og nettopp har flyttet til området i Montebello v/ T-banen. Vi ønsker å kunne tilby barn og ungdom i Bydel Ullern en OL sport som er basert på topp disiplin. Mange foreldre forveksler Taekwondo med Kickboxing og tror det går ut på vold og slåssing.

Tojang Taekwondo klubbs visning under Frivilligdagen på CCVest i mai 2017. Foto: Carolina Malbran
Tojang Taekwondo klubbs visning under Frivilligdagen på CCVest i mai 2017. Foto: Carolina Malbran

Direkte oversatt betyr «taekwondo» fot, hånd og kunst/vei. Tae (fot), symboliserer kroppens nedre deler, altså bena. Kwon (hånd) symboliserer kroppens øvre del, altså overkroppen. Do (kunst/vei) symboliserer hodet, det vil si tanken eller ånden. Hovedsakelig er denne disiplinen en kamp kunst og har to positive effekter i trening med barn og ungdom:

  1. Den er sentrert på å løfte barn og ungdom som føler seg usikre, som kanskje blir mobbet på skolen, til å bygge opp deres selvtillit for å føle seg mer selvsikre og trygg blant andre barn og skape lojalitet og tillit til sine venner.
  2. Taekwondo egner seg meget bra til å disiplinere barn som er urolige i skoletimer og oppfører seg rampete og ulydige. Samtidig som de lærer å bygge opp mot og får de også innsikt i å ha respekt for lærere, foreldre og andre voksne.

Daglig leder er Trung Duong. Mobil: 998 89 999. Epost: trungdonline@gmail.com            Adresse: Husebybakken 28B, 0379 Oslo.