Oppstartsseminar – Dugnad for deltakelse

Oslo kommune ved Byrådsavdeing for kultur, idrett og frivillighet arrangerte oppstartsseminar for å få flere eldre /seniorer til å bli med som frivillige.

Byrådsleder Raymond Johansen åpnet seminaret.
Byrådsleder Raymond Johansen åpnet seminaret.

Kommune ønsker å legge til rette for at langt flere eldre inviteres til å være frivillige gjennom nyskapende partnerskap med frivillige organisasjoner. Satsingen bygger opp om byrådets mål om at Oslo skal være en aldersvennlig by det er godt å bli gammel i. Eldre er en viktig kraft for frivilligheten, samtidig er det for mange som ikke deltar. En av de største barrierene mot å gjøre frivillig innsats er å stå utenfor sosiale nettverk som inviterer inn til frivilligheten.

Ullern Frivilligsentral og flere ansatte fra Bydel Ullern deltok på seminaret.

Brainstorming i grupper for å få flere eldre inn i frivilligheten. Benedikte, Esther Marie og Una fra Kirkens Bymisjon er i gang
Brainstorming i grupper for å få flere eldre inn i frivilligheten. Benedikte, Esther Marie og Una fra Kirkens Bymisjon er i gang.
Mange deltakere møtte fram fra ulike frivillige organisasjoner.
Mange deltakere møtte fram fra ulike frivillige organisasjoner.

Et varmere og mer inkluderende samfunn!

Ullern Frivilligsentral – Kirkens Bymisjon fargela hele Bydel Ullern og Skøyen stasjon med hundrevis av hjemmestrikkede oransje skjerf for å spre glede og varme og promotere årets TV-aksjon 21.oktober 2018.

Frivillige fra Ullern Frivilligsentral.
Frivillige fra Ullern Frivilligsentral.

44065470_1526456194121254_8083369686500114432_o

 

Både frivillige og flyktninger i bydelen samt elever fra Ullern videregående skole var med på å strikke. Sammen skaper vi glede, hygge og er en del av et større felleskap. Det oransje skjerfet er et symbol på ønsket om et varmere og mer inkluderende samfunn.

 

 

 

44028251_1526455557454651_5110300003159506944_o

44070914_1526455990787941_3343886568287895552_o

 

 

 

 

 

 

 

NRKs TV-aksjon 2018 ble tildelt Kirkens Bymisjon. Innsamlingsaksjonen gikk til å skape nye møtesteder og fellesskap og motvirke utenforskap. Hele 257,4 millioner kroner,  ble samlet inn. 44100017_1526455857454621_7504516482793996288_o

Generalsekretær Adelheid Firing Hvambsal i Kirkens Bymisjon slapp jubelen løs da Nrks sending var over: – “Akkurat nå kjenner vi på en stor takknemlighet. Det er helt fantastisk. Nå skal flere få en jobb å gå til, vi skal lage flere kafeer og flere familier skal få hjelp fra våre skattekamre. Færre skal sove ute og flere skal få mat”, sa hun til NRK. 44455660_1532158293551044_3095203164371025920_o

 

Frivilligdagen 2018

Klare til å ta scenen!
Klare til å ta scenen!

For første gang gikk frivilligheten i bydelen, musikklivet, Bydel Ullern og næringslivet sammen om å arrangere en festival der engasjement, opplevelser og stor deltakelse går sammen.

“Samskaping er et ord som er i vinden når det gjelder samarbeid mellom frivilligheten og det offentlige. Der ligger Bydel Ullern i front,” ifølge Esther Marie Lier, daglig leder ved Ullern Frivilligsentral.

Våre kjære jenter fra Besøkstjenesten på Ullern Frivilligsentral.
Besøkstjenesten på Ullern Frivilligsentral. 

– Sammen er vi sterkere, og vi utnytter ressursene bedre når vi jobber sammen og på tvers. I år har tidligere arrangementer som Frivilligdagen og Lilleaker Musikkfestival, samt næringslivet med Mustad Eiendom og CC Vest, gått sammen om å skape Lilleakerdag, forteller hun. Les mer her.

Takk til alle som deltok og gjorde dette til en uforglemmelig dag! Frivilligheten, kulturlivet, bydelen og næringslivet fikk det til!

Bestum Stasmusikk i full gang!
Bestum Stasmusikk i full gang!

 

 

Barna koser seg med lego.
Barna koser seg med lego.
Søstrene Delina og Arsena maler vesker.
Søstrene Delina og Arsena maler vesker.
Tojang Taekwondo Klubb deltok ivrig i år også.
Tojang Taekwondo Klubb deltok ivrig i år også.
Sangeren Sebastian James Hekneby fra The Voice finalen trollbandt med sitt flotte repertoar.

 

Kongepokalen går nok en gang til Ullern Basket!

2017_ullern_ek_medaljer_lagbilde
Foto: Ullern idrettsforening
Foto: Ullern idrettsforening
Foto: Ullern idrettsforening

For fjerde gang på rad tok Ullern basket jenter kongepokalen etter en intens og spennende finale med Asker basket. 5 minutter før slutt var stillingen uavgjort, Asker hadde hentet inn poeng etter poeng. Men når det gjaldt som mest beholdt Ullern jentene roen og sammen med rutinen til Jeanine Flaaten halte de seieren i land, det ble 76 – 68. Mia Henriksen ble kåret til “finalens beste spiller”. Les mer her.

 

Suksessfull gjennomføring av Ullern Frivillligdag!

Frivilligdagen 2017 ble en stor suksess! Mange frivillige organisasjoner var med og bidro med tilstedeværelse, stands og underholdning. Det er godt å være del av Bydel Ullern – der man bryr seg om hverandre! Vi takker alle de som var med og gjorde denne dagen mulig; fra riggeteam, underholdere, koordinatorer, frivillige, foreninger, lag og publikum. En spesiell takk til Ullern Frivilligsentral og Ullern Bydel for å ha stått bak dette arrangementet i sammen med 42 andre aktører fra bydelen. Til sist men ikke minst ønsker vi å takke CCVest og personale som hjalp oss med tilrettelegging, markedsføring og tok varmt imot dette arrangementet fra dag en.

Leder av bydelsutvalget, Carl Oscar Pedersen, holder åpningstale.
Leder av bydelsutvalget, Carl Oscar Pedersen, holder åpningstale.   Foto: Carolina Malbran

Leder av Bydelsutvalget Carl Oscar Pedersen skriver: «Vil bare takke for en fantastisk dag og en utrolig innsats fra alle som deltok. Et komplett tilbud gjennom 4 timer, 42 utstillere og en haug med frivillige, er et stort løft på alle vis. Store og mange små detaljer skal fungere. Det gjorde det.» Han kalte Frivilligdagen for «årets eventyr». Takk til dere som deltok og bidro til at Frivilligdagen på CC Vest ble en fin opplevelse- der vi fikk vist frem vårt lokale samhold! Her er en smakebit over dagens suksess! For å forstørre bilder trykk på bildet. For flere bilder trykk  her.

"Uten frivilligheten stopper Norge" hevder prosjektleder for Frivilligdagen, Esther Marie Lier, også daglig leder av Ullern Frivilligsentral. Foto: Carolina Malbrán
Prosjektleder Esther Marie Lier
Publikum koste seg med underholdning.
Publikum koste seg med underholdning.

 

Riggeteam i full gang!
Riggeteam i full gang!
Ivrige frivillige hjelper til med rigging.
Ivrige frivillige hjelper til med rigging
Bestum Stasmusikk åpnet dagen i stas!
Bestum Stasmusikk åpnet dagen med stas!
BU bydelsdirektør, Marie Anbjørg Joten og leder for BU, Carl Oscar Pedersen.
BU bydelsdirektør, Marie Anbjørg Joten og leder for BU, Carl Oscar Pedersen
Tojang Taekwondo imponerte med kampvisning.
Tojang Taekwondo imponerte med kampvisning.
Dyktige ballerinaer fra Kirkenær Balettskole
Dyktige ballerinaer fra Kirkenær Balettskole
Både store og små ble med på kunstmagi og mosaikklaging.
Både store og små ble med på kunstmagi og mosaikklaging.
Carolina, Kari Anne og prosjektansvarlige, Irene Sandved, viser stolt frem malerier og keramikk laget av flyktninger under kunstuttrykks workshop.
Carolina, Kari Anne og prosjektansvarlige, Irene Sandved, viser stolt frem malerier og keramikk laget av flyktninger under kunstuttrykks workshop.
Daglig leder for Ullern Frivilligsentral sammen med Malake og Robel.
Daglig leder for Ullern Frivilligsentral sammen med Malake og Robel.
Lilleaker pikekor forførte publikum med talentfull sang.
Lilleaker pikekor forførte publikum med talentfull sang.
Diabestesforbundet målte blodsukker og ga råd om kosthold.
Diabestesforbundet målte blodsukker og ga råd om kosthold
Flotte og stolte damer fra Røde Kors.
Flotte og stolte damer fra Røde Kors

 

Geir Lippestad besøker Ullern frivilligsentral

– Jeg er utrolig imponert! Dette er et godt eksempel på hvilken betydning frivillig arbeid har, sa forsvarsadvokat Geir Lippestad (Ap) og byråd for næring og eierskap i Oslo siden 2015 i anledning hans besøk hos Ullern Frivilligsentral 21.03.2017. Han deltok på Bydel Ullerns informasjonsmøte om boforhold og flyktningeintegrering lokalt, ledet av bydelsdirektør Marie Anbjørg Joten. Bydelen samarbeider med Ullern Frivilligsentral om flyktningeintegrering og bosatte 50 flyktninger i fjor og skal bosette 40 i år. De skal ha bolig, delta i introduksjonsprogram, skole og arbeid – og ikke minst – inkluderes i lokalmiljøet. Frivilligkonsulent for flyktninger, Irene S. Sandved, informerte om hva som gjøres for at flyktninger i bydelen skal føle seg velkomne, som språktrening, kulturkvelder, kunst-og uttrykksverksted m.m..

Ullern bydel spesialrådgiver Giske Edvardsen forklarer boligbehovet og boligprosjektene i bydelen. Fotografi: Carolina Malbrán
F.v.: Ullern bydel spesialrådgiver Giske Edvardsen, Ullern Frivilligsentrals flyktningkonsulent Irene.S.Sandved og byråd for næring og eierskap i Oslo, Geir Lippestad.               Fotografi Carolina Malbrán

Les Akerspostens artikkel om Lippestads besøk her.

Nyheter 2015 og 2016

De tar ting fort og er lærevillige

Anwar Huseinn, Masoud Alaziz og Jan Omar kom til Norge som flyktninger fra Syria. Nå deltar de på språktrening i regi av Ullern Frivilligsentral.

Trykk her for å lese artikkel i Akersposten

I vårt nabolag tar vi ansvar

Ullern er frivilligbydelen, en del av Oslo med varmt hjerte og stort engasjement. Her stiller medmennesker opp for andre, tar samfunnsansvar og gir 350.000 timer av sin fritid til fellesskapet årlig.

Utfordrer et gjerrig næringsliv i Bydel Ullern

Carl Oscar Pedersen mener at det etablerte næringslivet i bydelen må ta større samfunnsansvar, blant annet ved å støtte det frivillige arbeidet knyttet til integrering av nye flyktninger i bydelen. Foto: Vidar Bakken

I Bydel Ullern er det etablert mange store og solide bedrifter. Foruten noen hederlige unntak er det få som yter noe til lokalsamfunnet.
Trykk her for å se artikkel i Akersposten

Flyktningefest begraver Montebello-myten

Flyktningefest begraver Montebello-myten
MUSIKK FORENER: Etter middag spilte denne trioen opp og snart var det et stort mangfold av danseglade gjester på gulvet. Foto: Vidar Bakken

Nrk skulle vært i Skøyen menighetshus og sett samværet og samholdet mellom nye flyktninger og frivillige i bydelen. Da kunne de gjemt det tidligere sendte, famøse innslaget om Montebello og asylsøkere.
Trykk her for å se artikkel i Akersposten.

Velkomstfest for nye flyktninger

Onsdag kveld var det velkomstfest for nye flyktninger i Skøyen kirke. Over 100 flyktninger og frivillige var samlet.
Trykk her for å se artikkel i Aftenposten.

I vårt nabolag tar vi ansvar

Ullern er frivilligbydelen, en del av Oslo med varmt hjerte og stort engasjement. Her stiller medmennesker opp for andre, tar samfunnsansvar og gir 350.000 timer av sin fritid til fellesskapet årlig.
Trykk her for å se artikkel i Aftenposten.

Synlig frivillighet skaper mer                engasjement

I Bydel Ullern tilsvarer frivilliginnsatsen minst 200 årsverk. Men mange av de 33 000 innbyggerne vet ikke at naboen er engasjert i frivillig arbeid, viser ny rapport fra Kirkens Bymisjon.

Bydelen vest i Oslo har et bredt frivilligengasjement, med om lag 100 små og store lag og foreninger registrert. Men oversikten over hva som finnes, og hvem som gjør hva, har ikke vært klart før nå.

Oppdraget med å samle trådene og skrive frivilligmeldingen er utarbeidet av Ullern Frivilligsentral, som drives av Kirkens Bymisjon, på oppdrag av Bydel Ullern .

– Dette er ikke en rapport med mye statistikk. Det er et dokument som viser bredden og engasjementet i bydelen, på en måte som gjøre at folk kan oppdage hverandres ressurser og knytte nye relasjoner. Slik kan det skapes enda mer frivillighet på sikt, sier prosjektansvarlig og leder for Ullern frivilligsentral, Esther Marie Lier.

SynligFrivillighet

Har avdekket nye behov og muligheter

Frivilligmeldingen er den første i sitt slag i Oslo, og ble nylig overlevert bydelsledelsen i form av et helaftens arrangement, som ble en blanding av festforestilling og politisk fellesfeiring for frivilligheten.

Prosjektleder Elisabeth Simonsen peker på at arbeidet også har avdekket nye behov og muligheter for frivillighet:

– Vi har møtt unge som ønsker å bidra, men ikke vet hvor de skal starte. Mange i minoritetsgrupper er også klare for frivillig innsats , men er lite kjent med den norske dugnadskulturen, og blir stående på siden.

«Connecting people»

Leder for bydelsutvalget Carl Oscar Pedersen tok imot meldingen med stolthet og lovord for arbeidet som er gjort.

– Hva kan bydelen bruke meldingen til, Pedersen?

– Den synliggjør frivillighet på en måte som også kan skape nye arenaer. Vi vil at folk som flytter hit kan oppdage hva de kan være med på.

– Er det noe dere mangler blant 100 lag og foreninger?

– Et lokalsamfunn som vårt vil alltid trenge nye nettverk mellom mennesker. Flere møteplasser. Folk må møtes. Som et telefonfirma sier: Connecting people! Meldingen hjelper oss til det, sier Pedersen

Politisk dokument

Lanseringskvelden i Ullern viste også bred politisk enighet om frivillighetens betydning. Lokalpolitikere fra fire partier roste den nye meldingen.

– Dette er et viktig politisk dokument for videre frivillighet, sa Katrine Ore (Arbeiderpartiet)

Frivilligsuksess mellom permene

En grundig kartlegging av all frivillighet i Bydel Ullern:
Leder ved frivilligsentralen, Esther Marie Lier, er glad hun har alt, svart på hvitt.

FrivilligMeldigDittOslo

Se artikkel fra DittOslo.no

Kulturminnedagen i Bydel Ullern,19. september 2015                                  

Arrangør: Samarbeidsutvalget for Frivillige i Bydel Ullern i samarbeid med Ullern Historielag.

KulturMDag1

Esther Marie Lier, leder for Ullern Frivilligsentral og initiativtager til Frivilligmeldingen, ønsket velkommen på scenen. Carl Oscar Pedersen i Bydelsutvalget i Ullern, samt Øivind Rødevang tok deretter ordet. Orkesteret spilte opp til dans med vals og mange entret dansegulvet. En morsom opplevelse! Kulturminnedagen er det første samarbeidsprosjektet mellom lag og foreninger i Bydel Ullern i oppfølging av Frivilligmeldingen.

Deretter gikk turen til kulturminner på Lilleaker og i Bydel Ullern med kort fortellerstund ved Øyvind Rødevang fra Ullern Historielag. Turen stoppet innom

  • statuene av Jacob Vaage og Christian Haslerud
  • arbeiderboligene på Lilleaker
  • parken på Løvenskiold-Vækerø og den ærverdige Rolf Rasch-Eng
  • til fru Løvenskiold. Foredrag om stedet av
  • Vækerøstuene, der Eivind Robertson fra
  • Bestum Vel fortalte om historikken
  • Ullern skole
  • Vår Frues Hospital
  • Husebybakken/Kastellbakken- stedet for Husebyrennene
  • Den Amerikanske Ambassaden, Njårdhallen. Smestaddammen
  • Munchs Ekely-med flott utstilling av Munchs verker
  • Ullern Frivilligsentral, med avslutning av dagen

En vellykket dag. Samarbeidet med lag og foreninger i Bydel Ullern, ble styrket i tråd med Frivilligmeldingens intensjoner.

KulturMDag2